WASBARE BILLENDOEKJES / SNOETENPOETSERS

Vroeger was het de normaalste zaak van de wereld om babybilletjes af te vegen met een washandje. Het werd in de wegwerpmaatschappij echter al snel een gewoonte om dús ook wegwerpbillendoekjes te gebruiken! En logisch… “Lekker makkelijk". Ze zijn al nat en kunnen zo met de wegwerpluier de vuilnisbak in, toch? Maar nu steeds meer mensen nadenken over afval, milieu en gezondheid en overstappen naar wasbare luiers, komen ook de wasbare billendoekjes weer terug. Maar ook als je wegwerpluiers gebruikt, blijven wasbare billendoekjes een aanrader!

Wil je babybilletjes echt schoon krijgen, geld én afval besparen, dan is schoonmaken met een wasbaar doekje nog altijd het beste! Wanneer je de billetjes met een wegwerpdoekje poetst en er daarna nog met een wasbaar doekje overheen gaat, zul je zien dat wegwerpdoekjes niet volledig schoonmaken. Dat komt o.a. door de structuur. Hydrofiele wasbare billendoekjes zijn ruiger van stof en nemen veel meer vocht en vuil op.

Zijn de billetjes toch heel erg vies? Dan kun je er altijd nog voor kiezen om het ergste vuil met een wc-papiertje af te vegen. Het wasbare billendoekje spuit je nat met een sprayflacon met zelfgemaakte billenspray of je maakt voordat je gaat verschonen, één of meer doekjes nat onder de kraan of drenkt ze in een bakje met water. En hoe je zelf een billenspray maakt? Heel simpel! Heb je geen zin om zelf billenspray te maken? Je kunt het ook kant en klaar kopen.

Receptje billenspray:

 1. Een sprayflacon heet water (waarin je eventueel een zakje kamillethee doet)
 2. Een theelepel kokosolie (dit is antibacterieel en verzorgend)
 3. Een druppel lavendelolie (dit is antibacterieel en pijnverlichtend)
 4. Een druppel babywasgel (dit reinigt)

En hoe je dat nou met die gebruikte wasbare billendoekjes in de praktijk doet? Dat moet je even voor jezelf uitvinden. Het gemakkelijkst is om de doekjes rechtstreeks in een wasnetje te doen. Ze hoef je de wasbare billendoekjes later niet meer aan te raken en kunnen ze zo met de rest van je was (40 - 60 graden) mee (laat het netje wel open, zodat ze eruit kunnen in de was om goed schoon te worden. Als de doekjes heel erg vuil zijn, kun je ze eerst ook even uitspoelen.

​Veel plezier met de wasbare billendoekjes van Astrids Atelier!

* Weetje: nieuwe doekjes kun je vóór gebruik het beste een paar keer wassen, zodat je beter vocht en vuil opnemen! Daarna netjes strijken zodat ze een lust voor het oog zijn op de commode!

* tip: wil je een glazen sprayflacon? Kijk hier eens hoe je deze zelf kunt maken!
https://www.bespokebyyou.nl/diy-glazen-spuitflacon/

 

 

 • Set wasbare billen- of snoetendoekjes Hip met stip!
  Set wasbare billen- of snoetendoekjes Hip met stip!

  Serie Hip met Stip!: set van 7 wasbare billendoekjes (of als snoetendoekjes te gebruiken) gemaakt van 1 laag katoen met print en 1 laag fuchsiaroze met witte stippen hydrofiele katoen.
  Dat is vrolijk schoonmaken!
  OOK IDEAAL OM MEE…

  € 17,95
 • Set wasbare billen- of snoetendoekjes geel
  Set wasbare billen- of snoetendoekjes geel

  Serie geel: set van 7 wasbare billendoekjes (of als snoetendoekjes te gebruiken) gemaakt van 1 laag katoen met print en 1 laag witte hydrofiele katoen.
  Dat is vrolijk schoonmaken!
  OOK IDEAAL OM MEE TE NEMEN OP VAKANTIE, ONDERWEG,…

  € 14,95
 • Set wasbare billen- of snoetendoekjes gebloemd
  Set wasbare billen- of snoetendoekjes gebloemd

  Serie gebloemd: set van 7 wasbare billendoekjes (of als snoetendoekjes te gebruiken) gemaakt van 1 laag katoen met print en 1 laag witte hydrofiele katoen.
  Dat is vrolijk schoonmaken!
  OOK IDEAAL OM MEE TE NEMEN OP VAKANTIE,…

  € 17,95
 • Set wasbare billen- of snoetendoekjes PIP stijl groen turquoise
  Set wasbare billen- of snoetendoekjes PIP stijl groen turquoise

  Serie blauw/groen: set van 7 wasbare billendoekjes (of als snoetendoekjes te gebruiken) gemaakt van 1 laag katoen met print en 1 laag witte hydrofiele katoen.
  Dat is vrolijk schoonmaken!
  OOK IDEAAL OM MEE TE NEMEN OP VAKANTIE,…

  € 17,95

Gastenboek

 • 06-09-2020 - Erg blij met de mondkapjes! Mooi gemaakt,...  lees meer
 • 29-08-2020 - Wat een prachtig pakketje mocht ik ontvangen. Vrolijke mondkapjes die...  lees meer
 • 01-08-2020 - Dag Astrid, gisteren de mondkapjes mogen ontvangen, bedankt voor de...  lees meer
Plaats een bericht
© 2011 - 2020 Astrids Atelier | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel