WASVOORSCHRIFTEN

Je hebt gekozen voor unieke, handgemaakte producten zoals o.a. unsterzakken, weegdoeken, plas-stoppers en poppenkleding van zeer goede kwaliteit enom dat te behouden vraag ik hierbij graag aandacht voor het volgende:

MONDKAPJES

De mondkapjes kunnen in een wasnetje in de wasmachine gewassen worden op 60 graden. Het kan zijn dat de katoenen stoffen kleur afgeven, dus houd hier rekening mee door met gelijke kleuren te wassen en een colour catcher doekje toe te voegen aan de was in het wasnetje. De kleuren kunnen door het wassen minder fel worden, dit doet echter niets af aan de stof. Doe de mondkapjes liever niet in de droger, maar hang ze even op of leg ze in model te drogen op een handdoek. Strijken kan met stoom op katoenstand, zodat het mondkapje weer mooi in model komt. 
Het is ook mogelijk om de mondkapjes voor een korte tijd (min. 10- max. 30 minuten) in gekookt water te leggen (niet op het vuur!). Voeg hier een druppeltje wasmiddel aan toe voor een optimaal resultaat. Leg ze vervolgens in model te drogen op een handdoek. Zorg altijd voor een goed hand-hygiene bij het op- en afzetten en bij het wassen! Volg ook de voorschriften die je ontvangt bij de bestelling!

 

POPPENKLEDING

POPPENKLEDING:
De (poppen)kleding van Astrids Atelier wordt uiteraard met de grootste zorg gemaakt van nieuwe stoffen en fournituren van goede kwaliteit. Desondanks kan het natuurlijk voorkomen dat knoopjes, stukjes klittenband en dergelijke na verloop van tijd of bij (intensief) gebruik losraken. Houd hiermee rekening en let hier goed op als er (zeer) jonge kinderen met de poppenkleding spelen!! Controleer alle kleding van tijd tot tijd op onregelmatigheden.

Bij (intensief) gebruik kan het voorkomen dat de kleding vuil wordt en gewassen moet worden. Om zo lang mogelijk plezier van de kleding te houden, kan het beste het volgende wasvoorschrift worden gevolgd: de kleding apart en met de hand (met gelijke kleuren) wassen op max. 40 `C met een zeer kleine hoeveelheid (liefst) vloeibaar wasmiddel, al naar gelang voor witte of gekleurde was. Hierna de kleding goed naspoelen met lauw water. Met name bij applicaties en/of borduringen NIET hard uitwringen. De kleding bij voorkeur niet in een wasdroger drogen!

Strijk de kleding aan de binnenzijde en op een lage of matige temperatuur (afhankelijk ook van de gebruikte stof). Synthetische stoffen (en dus ook opgenaaide bandjes en etiketten) NIET (rechtstreeks) strijken of bij twijfel aan de binnenzijde een klein stukje proberen te strijken. Applicaties en/of borduringen ook alléén aan de binnenzijde strijken! Kleding voorzien van een borduring of applicatie met borduring dient met zorg behandeld te worden om eventuele vervorming of verkleuring te voorkomen. Gebruik in geen geval een product als bijv. Vanish Oxi Action, dit kan de kleuren van de borduring laten doorlopen op de kleding. Ook dient de kleding niet in de wasdroger te worden gedroogd, om eventuele vervorming te voorkomen.

* Wanneer de kleding is voorzien van KAM-snaps (plastic drukkers), is voorzichtigheid geboden bij het strijken!! Het strijkijzer is namelijk zo heet, dat als het over de KAM-snaps gaat, deze kunnen beschadigen/smelten/vervormen.

(wanneer de wasmachine met een handwasprogramma is uitgerust, kan ook de wasmachine worden gebruikt, temperatuur instellen op max. 40 `C of bij twijfel een koudwas-programma)

 

 

Astrids Atelier wenst je veel plezier met je aankoop!

Nog vragen? Stuur een berichtje via het contactformulier!

 

Astrids Atelier kan nimmer aansprakelijk worden gehouden voor eventuele schade en/of verwondingen ten gevolge van (buitengewoon) gebruik van de kleding en/of losgeraakte delen, of welke oorzaken of gevolgen dan ook.

 

 

 

 

© 2011 - 2024 Astrids Atelier Weegdoeken | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel